LA

MUJER

DEL

CARNICERO

DANSA, CREACIÓ I DIVERSITAT

Companyia gironina de dansa contemporània dirigida per Neus Canalias i Albert Dueñas que inicia el seu recorregut el setembre de 2014 i que cerca desenvolupar el seu propi llenguatge de moviment mitjançant la col·laboració amb artistes multidisciplinaris. Com a formació partim de la necessitat de cercar noves formes de creació a través de la diferència, que ens obrin noves portes per desenvolupar la creativitat, respectant i valorant la diversitat en la nostra societat. La lluita per la igualtat de drets no passa només per entendre que la nostra societat està formada per persones diverses , sinó perquè aquesta pluralitat estigui present en tots els àmbits de la societat i la cultura. Això implica no només poder gaudir d’aquesta com a espectador@s, sinó també participar en el procés creatiu. Tenint aquest objectiu ben present, La mujer del carnicero, pretén ser una plataforma per donar visibilitat a aquell@s artist@s amb diversitat que estan reclamant el seu espai legítim al panorama artístic actual. És en aquest punt on els ajuntaments i teatres del nostre territori poden marcar la diferència, donant la oportunitat a formacions com la nostra de fer arribar al públic el treball d’aquest@s artist@s. Hem participat a festivals de renom com el Sismògraf 2018, Escena Movile 2016, 2018 i el 2017 al Primer Certamen Internacional Escena Movile, RipollEsdansa (2018), Frikcions (2018) entre d’altres. La mujer del carnicero treballa juntament amb l’Associació Innerland Projekt per apropar propostes artístiques i educatives inclusives a municipis i ciutats del territori. Mitjançant l’activitat de l’associació volem d’una banda obrir un espai de recerca i creació i, al mateix temps, treballar per oferir una formació regular en dansa per a persones amb i sense diversitat funcional.
Tot i que la dansa aporta grans beneficis físics, psicològics i emocionals a qui la practica, la dansa inclusiva ( treball amb persones amb i sense diversitat funcional), no té una finalitat terapèutica, ja que el seu objectiu és el fet artístic en si mateix. L’Associació Innerland Projekt pretén apropar la dansa a infants, joves i adults amb i sense diversitat funcional que vulguin compartir experiències, explorar el llenguatge de la dansa i descobrir noves vies de creació mitjançant l’aprenentatge de la dansa contemporània, l’experimentació i el treball col.laboratiu. Una de les particularitats del nostre treball és que intentem que sempre que sigui possible els equips docents siguin mixtes, és a dir que hi hagi un docent amb diversitat i un sense. Hem realitzat tallers inclusius entre altres llocs a Mallorca, Tarragona, València, Sevilla, Madrid i Celrà.

“Layers”

Durada: 30’
Creació i interpretació: Neus Canalias i Laila White
Fotografia i vídeo: Laila White
Música: Laila White, Antonio Izquierdo y Gustavo Santaolalla

Layers parla de les capes que no percep la mirada, aquelles que oculten a les dones invisibles, les dones diverses. La societat ha començat a parlar i a rebutjar la desigualtat i la violència de gènere. Però que passa amb aquelles que son diferents, on es la seva veu ?La mujer del carnicero és una companyia gironina de dansa contemporània dirigida per Neus Canalias i Albert Dueñas. Inicia el seu recorregut el setembre del 2014 i que cerca desenvolupar el seu propi llenguatge de moviment mitjançant la col·laboració amb artist@s multidisciplinars. “Layers” és la quarta peça de la companyia, creada amb la ballarina i fotògrafa Laila White.

Càpsules

Durada: 20’
Creació: NeusCanalias
Música: FrancescRamírez
Intèrprets: Francesc Ramírez y Neus Canalias

Càpsules és una mirada a les ciutats sensibles, aquests paisatges que formen part del nostre horitzó quotidià. Edificis, carrers, places…llocs amb vida pròpia, espais que habitem, a vegades sense entendre’ls, tot i que deixen la seva empremta en els nostres cossos.

38 segundos

Durada: 20 minuts
Creació: Neus Canalias
Música: Antonio Izquierdo
Intèrprets: Isabel Palomeque, Antonio Izquierdo

Ningú respecta l’espai dels altres. Caminem arrasant el món sencer al nostre pas. Ens creiem invencibles fins que el món ens aixafa. Són suficients 38 segons , 38 segons i el seu món s’enfonsa, explota desapareix. Ja no em reconec, ara estic dins d’una presó, envoltada d’escombraries, despulls humans. què he fet jo per merèixer això, res?
Ningú respecta l’espai dels altres…

Bajo la piel

Creació: Neus Canalias
Intèrprets: Neus Canalias i Laila White

La mujer del carnicero,

és una de les creacions de l’artista Ivo Dueñas(1976/ 2002) de la qual la companyia pren el nom.. Es va finalitzar el 2000 en forma d’una trilogia inspirada en la professió del seu germà Albert en aquella època, i en l’univers creat per Jean-Pierre Jeunet i Marc Caro, directors de la pel·lícula francesa Delicatessen (1991).